open-navfaktor-logo
search
Premijer FBiH u posjeti
Novalić: Ove godine dva miliona KM za aerodrom u Tuzli, bit će i bolji putevi
Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na čalu s premijerom Fadilom Novalićem boravila je danas u Tuzli, gdje se sastala s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona.
04.04.2022. u 13:12
get url
text
Premijeri TK i FBiH Halilagić i Novalić

- Razgovarali smo o direktnoj konzumaciji sredstava na zajedničkim projektima vlada TK i BiH. Bilo je riječi o zdravstvu, gdje ćemo kroz novi zakon o konsolidaciji imati zajedničke odnose u bolnici Gračanica i Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, zatim Aerodromu Tuzla, koji ćemo nastaviti finansirati i ove godine sa dva miliona KM - rekao je nakon sastanka premijer BiH Fadil Novalić.

On je dodao da je put Žepče - Zavidovići - Banovići - Živinice, pa sve do Međaša kod Kalesije, postao magistralni te je kao prioritetan dio određena trasa od Živinica do Aerodroma Tuzla, da bi što više oživjeli tuzlanski aerodrom.

Na sastanku se razgovaralo i o udruživanju sredstava za rekonstrukciju regionalnih puteva i za pomoć povratnicima, kao i o prognozama za budžet TK u narednom periodu te podršci Vlade BiH za ovu i narednu godinu.

- Dobili smo garancije premijera Novalića da će određene kapitalne investicije biti usmjerene ka Međunarodnom aerodromu Tuzla. Već je pokrenuta izgradnja trećeg gatea i uređenje parkinga na aerodromu - rekao je premijer TK Irfan Halilagić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.