open-navfaktor-logo
search
Reakcija
NS: Schmidt treba reagovati i na nepoštivanje privremene mjere, ne samo konačne odluke Ustavnog suda
Ustavni sud još nije donio konačnu odluku, ali svakako je pozitivna privremena mjera zabrane provedbe Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakona o dopunama Zakona o entitetskoj upravi.
06.07.2022. u 14:58
get url
text

VEZANI TEKST - Ustavni sud BiH odlučio po Džaferovićevoj apelaciji: Dva zakona RS-a privremeno van snage, hoće li Schmidt reagirati

Nemamo razloga sumnjati da će Ustavni sud u konačnici ove zakone ocijeniti neustavnim, kao što je već nekoliko puta uradio kad su u pitanju secesionističke odluke Narodne skupštine Republike Srpske usvojene na inicijativu Milorada Dodika -  saopćili su iz Naše stranke i dodali: 

- Međutim, pored Ustavnog suda vrlo važna je i reakcija visokog predstavnika. Podsjećamo da je rekao da čeka konačnu odluku Ustavnog suda pa ako ne bude poštovana da će reagovati. Pozivamo ga da koriguje svoj stav te da reaguje i u slučaju nepoštivanja privremene mjere. Sporni zakoni usvojeni su u decembru. Prošlo je pola godine i vrlo brzo ćemo znati da li će se Dodik i NSRS oglušiti o ovu odluku Ustavnog suda. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.