open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu BiH, oprez vozačima
Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa snijegom. Na sjeveru Bosne je moguća kiša. U Hercegovini lokalno slaba kiša prijepodne. Vjetar slab do umjeren, na momente pojačan sjeverni i sjeveroistočni.
27.02.2022. u 11:15
get url
text

Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu do 11 stepeni.

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo oblačno vrijeme sa kišom i snijegom u Bosni.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -9, Sokolac -1, Bihać, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 0, Banja Luka, Bugojno, Prijedor i Sanski Most 1, Doboj, Gradačac i Zenica 2, Bijeljina 4, Trebinje 5, Grude i Neum 8 i Mostar 9 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i opada.

U Sarajevu danas oblačno vrijeme povremeno sa slabim snijegom. Dnevna temperatura oko 3 stepena, saopćeno je iz Federalnog Hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na putevima u višim predjelima, pa se vozači upozoravaju na oprezniju vožnju.

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Rogatica, Novi Travnik-Bugojno-Prozor, Posušje-Jablanica, Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Glamoč-Mliništa i Livno-Kupres-Bugojno. Dodatne poteškoće u zapadnim krajevima uzrokuje jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan. Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja, navode iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.