open-navfaktor-logo
search
Duel Borca i Sarajeva
Odbojka može, ne i fudbal: Ko je kriv što će se finale Kupa BiH igrati bez prisustva publike?
Fudbaleri Borca i Sarajeva, novog i bivšeg prvaka naše zemlje, sutra će ukrstiti koplja u finalu Kupa Bosne i Hercegovine u susretu koji se od 17 sati igra u Trening-centru FSBiH u Zenici.
25.05.2021. u 10:41
get url
text

Iako su se mnogi ljubitelji fudbala nadali da bi se ovaj susret mogao odigrati uz prisustvo publike, ponajviše zbog činjenice da je Krizni štab ZDK početkom mjeseca ublažio protivpandemijske mjere u ovom kantonu.

VEZANI TEKST - Krizni štab odlučio: Odbojkašice BiH u Zenici će imati podršku sa tribina

Upravo tu odluku na najbolji mogući način iskoristio je Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine, koji je uz molbu upućenu na Kriznom štabu dobio zeleno svjetlo za prisustvo publike na utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje su se igrale u Gradskoj dvorani "Husejin Smajlović" u Zenici.

Ipak, za razliku od OSBiH iz Fudbalskog saveza BiH identičan zahtjev nije stigao na adresu Kriznog štaba ZDK, što nam je potvrdio i ministar zdravstva ovog kantona i predsjednik Kriznog štaba Adnan Jupić.

- Iz FSBiH nam se niko nije obratio - kratko je za Faktor kazao Jupić.

Na našu konstataciju da publike neće biti na fudbalskom stadionu koji je na otvorenom, dok su gledaoci s tribinama pratili odbojkaške mečeve u Zenici, Jupić je poručio:

- To je do saveza. Iz OSBiH smo uredno dobili molbu kako bi publika prisustvovala utakmicama. To je bilo eksperimentalno, ali i iz FSBiH nije stigao nikakav zahtjev.

Očito je ljudima iz FSBiH bilo najvažnije omogućiti Borcu da titulu prvaka proslavi s publikom na tribinama, dok za to što će se finalni susret najmasovnijeg fudbalskog takmičenjima igrati pred praznim tribinama očito niko ne mari.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.