open-navfaktor-logo
search
Stigla odluka
Oglasili se iz FSBiH: CAS odbacio žalbu Veleža, troškove snose Rođeni, odbijen zahtjev Hasića
Fudbalski klub Velež Mostar saopćio je danas da je na njihovu adresu stigla presuda Suda za sportsku arbitražu (CAS) kojom je u potpunosti ukinuta suspenzija Šemsudinu Hasiću na obavljanje pozicije predsjednika kluba, odnosno bilo koje druge funkcije vezane za fudbal u Bosni i Hercegovini.
15.11.2022. u 16:30
get url
text

Hasić je suspenziju zaradio zbog nemilih scena tokom i poslije utakmice Velež - Borac, odigrane u septembru 2021. godine.

Iz mostarskog kluba saopćili su da je presudom Fudbalskom savezu BiH naloženo da plati troškove arbitraže CAS-a.

VEZANI TEKST - CAS ukinuo suspenziju Šemsudinu Hasiću, FSBiH mora platiti troškove suđenja
 

Velež je najavio da će više informacija o slučaju objaviti na web stranici.

U međuvremenu se oglasio i Fudbalski savez BiH, koji tvrdi da je u krovnu kuću bh. fudbala danas dostavljena odluka iz Lozane po žalbama FK Velež i Šemsudina Hasića nakon odluke Apelacione komisije FSBiH.

- Rješavajući predmet, a u okviru svojih nadležnosti, Međunarodni arbitražni sud za sport u Lozani je donio odluku kojom se žalba FK Velež Mostar odbacuje u cijelosti. Šemsudin Hasić se kao odgovorna osoba u klubu proglašava krivim zbog kršenja člana 59. stav 1. Disciplinskog pravilnika FSBiH, te se obavezuje platiti novčanu kaznu u iznosu od 2.000 KM - saopćeno je iz FSBiH.

- Troškove arbitražnog postupka po žalbi na odluku Apelacione komisije FSBiH u cijelosti snosi FK Velež Mostar. Klub je dužan uplatiti novčani iznos od 2.500 švicarskih na račun FSBiH. Međunarodni arbitražni sud za sport je u cijelosti odbacio zahtjeve Šemsudina Hasića i FK Velež Mostar za finansijsku odštetu - dodali su iz krovne kuće bh. fudbala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.