open-navfaktor-logo
search
Ostaje navijač Veleža
Oglasio se Feđa Dudić: Razloge odlaska neću da komentarišem
Feđa Dudić se putem Facebooka oprostio od Veleža, gdje je u proteklim sezonama više nego uspješno radio.
01.06.2022. u 19:31
get url
text

- Došlo je vrijeme za rastanak. Odluka koju sam donio bila je vrlo teška. Razloge odlaska neću da komentarišem i isto bih zamolio sve ostale, ta odluka je na kraju samo moja.

- Sjećajmo se i spominjimo zlatne trenutke zajedno provedene. Želim iz Veleža da ponesem samo lijepe uspomene koje nikada zaboraviti neću. Klub sam vodio srčano i uvijek štitio njegove interese. Za skoro tri godine ostvarili smo dosta toga i unijeli sreću i radost u mnoge živote. Zahvaljujem se svima na podršci za vrijeme provedeno u Mostaru, prije svega mojim igračima i saradnicima, direktoru i predsjedniku kluba, upravnom odboru, navijačima, Red Armyju i svima kojima je Velež u srcu. Ko god dođe za trenera dajte mu maksimalnu podršku odmah u početku jer će mu biti potrebna. Bit ću vaš veliki navijač na predstojećim utakmicama u Evropi - poručio je Dudić.

VEZANI TEKST - Rastanak Feđe Dudića i Veleža: "Jutros nas je obavijestio da odlazi"
 

Prema podacima Transfermarkta, 39-godišnji trener je Velež vodio na 99 utakmica. Ostvario je 50 pobjeda, 26 remija i 23 poraza.

Trenersku avanturu na klupi Veleža počeo je u sezoni 2019/20. Preuzeo je tim od Ibre Rahimića u četvrtom kolu Premijer lige BiH. Riječ je o sezoni koja je nakon 22 kola prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a Velež je završio osmi.

U sezoni 2020/21. Velež je kroz cilj prošao treći iza Boraca i Sarajeva, izborivši nastup u Evropi, a u Konferencijskoj ligi zaustavljen je u trećem pretkolu.

VEZANI TEKST - Za Dudićem u Sarajevo dolazi i fudbaler Veleža?
 

U nedavno okončanoj sezoni Rođeni su zauzeli peto mjesto i osvojili Kup Bosne i Hercegovine, tako da će ponovo izaći na euroscenu.

Dudić će poslije rastanka s Veležom preuzeti kormilo Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.