open-navfaktor-logo
search
Sporne situacije
Oko sokolovo: Radnik pokraden u Banjoj Luci, Ahmetović pogodio iz ofsajda
Radnik je pokraden protiv Borca u Banjoj Luci (2:0), barem kada su u pitanju sudijske odluke
04.11.2019. u 21:26
get url
text

Muamer Bureković, član Komiteta za sudije i suđenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine komentarisao je sporne situacije sa utakmica 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Drugi pogodak Mersudina Ahmetovića na utakmici Sarajevo - Široki Brijeg postignut je iz ofsajda, konstatovao je Bureković.

- U momentu upućivanja lopte od saigrača, napadač Sarajeva nalazio se u malom ofsajdu. Izuzetno zahtjevna situacija - rekao je Bureković.

Sudija Zoran Grbić je prema mišljenju "oka sokolovog" ispravno postupio kada je Rahmanoviću i Matiću pokazao po žuti karton nakon koškanja u sedmoj minuti utakmice, a smatra da je arbitar iz Prijedora ispravno postupio i kada nije pokazao na bijelu tačku, nakon što je Rahmanović pao u šesnaestercu Širokobriježana.

Radnik je pokraden protiv Borca u Banjoj Luci (2:0), barem kada su u pitanju sudijske odluke.

Sembercima je glavni sudija Aleksandar Njegomirović kod vodstva Borca 1:0 propustio svirati prekršaj na ivici šesnaesterca,  nakon kojeg je defanzivac Borca trebao dobiti crveni karton. 

U 77. minuti je dosuđen penal za Borac, nakon čega su gosti burno reagovali, čak razmišljali i da napuste teren. Bureković smatra da je sudija pogriješio, odnosno da nije trebao dosuditi kazneni udarac.

- Loša izvedba kompletnog sudijskog tima. Morali su to puno bolje - rekao je Bureković.

Sabrija Topalović je donio ispravnu odluku kada je dosudio penal za Slobodu protiv Veleža, zaključio je Bureković gostujući u emisiji BHRT-a posvećenoj elitnom rangu bh. fudbala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.