open-navfaktor-logo
search
Uskoro pred sudom
Optužena razbojnička petorka: U dvorištu Alipašine džamije opljačkali i izboli muškarca
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nedima Kajanije, Kenana Čustovića, Fatiha Velića, Fahrudina Mutića i Eldina Kajanije zbog krivičnog djela razbojništvo.
16.11.2021. u 10:16
get url
text

VEZANI TEKST - U centru Sarajeva pronađen mladić s povredama opasnim po život

Optuženi se terete da su u sastavu grupe 16. augusta dva puta počinili razbojništvo i to jedno u 4 sata u dvorištu Alipašine džamije.

Uz prijetnju oružja, prišli su H. A. koji je spavao pored ulaza u džamiju. Uhvatili su ga za ruke i noge kako ne bi pružao otpor, pretresli, tražili novac, a potom ga jedan od optuženih ubo u grudni koš, nakon čega su ga nastavili udarati. Oštećeni je tada zadobio tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Drugo razbojništvo Nedim Kajanija, Kenan Čustović, Fatih Velić i Fahrudina Mutić počinili su isti dan u 7 sati na raskrsnici ulica Kasindolska – Džemala Bijedića. Tačnije, na prvom tramvajskom stajalištu prišli su M. K. i nakon kraće prepirke zaprijetili mu skalpelom, a potom ga udarali pesnicama u lice.

VEZANI TEKST - Zbog pokušaja ubistva Marokanca na Skenderiji uhapšen poznati razbojnik s Koševskog Brda

Oštećeni je pokušao pobjeći, ali su ga optuženi sustigli, oborili na tlo i udarali više puta nogama i rukama po cijelom tijelu.

Nakon što su mu oteli ruksak u kojem su se nalazili mobilni telefon marke Huawei, dva eksterna punjača i oko 50 eura, pobjegli su makadamskim putem pored tramvajske pruge u pravcu naselja Stup.

Nakon potvrđivanja optužnice, sud je produžio pritvor Nedimu Kajaniji, Kenanu Čustoviću, Fatihu Veliću i Fahrudinu Mutiću. Ranije je sud odbio prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora Eldinu Kajaniji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.