open-navfaktor-logo
search
Treneri zadovoljni ishodom
Osim: Svaka ekipa je pobijedila u svom poluvremenu, ne treba biti gladan
- Prvo poluvrijeme je pripalo nama, gdje smo bili energičniji i bolji u duelu, u drugom dijelu je Velež bio bolji, rezimirao je susret prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Posušja i Veleža na Mokrom docu (1:1) trener domaćih Ferdo Milin.
15.07.2022. u 19:40
get url
text

- Treba otvoriti prvenstvo bez poraza, bit će teška sezona sa puno ovakvih utakmica - dodao je Milin za Arenu Sport.

Milin je zvanično debitovao na klupi Posušja, baš kao i Amar Osim na klupi Veleža.

- Svaka ekipa je pobijedila u svom poluvremenu. Na kraju je ostalo kako je ostalo. Nisam ovdje bio 20 godina i drago mi je što sam došao opet. Vidio sam velike promjene u infrastrukturi, ako hoćete i mentalitetu. Kad imaš ovakav ambijent, bez incidenata, na ovako finoj podlozi, što me je super iznenadilo. Čuo sam i da treniraju svaki dan na ovom terenu. Ne mogu da vjerujem, ovako dobar teren a trenira se na njemu Priča koja je potrebna našem fudbalu i ja bih to zapamtio - rekao je Osim i nastavio:

- Što se tiče utakmice, možda možemo biti nezadovoljniji jer smo bili bolji u drugom poluvremenu. Ne treba biti gladan, prvo poluvrijeme smo bili nepostojeći. Kao što reče kolega, ne treba gubiti na početku prvenstva. Posušje nije uopšte loše, da se ne lažemo.

Posušje je povelo u 18. minuti golom Tonija Jovića, a Velež je do izjednačenja došao u 68. minuti preko Đorđa Pantelića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.