open-navfaktor-logo
search
Šef kluba zastupnika SDA
Osmanović: U državnim institucijama razgovarati o problemima u BiH
Predsjedavajući Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Adil Osmanović izjavio je danas da mu je drago da je današnja sjednica Doma održana u skladu s Poslovnikom.
20.09.2021. u 15:51
get url
text

Dodao je da je postojao kvorum budući da je definirano da ga čini većina od ukupnog broja izabranih zastupnika.

- Danas smo učinili sve da ne dođe do blokade i Zastupničkog doma, bez obzira na tešku i mučnu situaciju - rekao je Osmanović.

VEZANI TEKST - Slijedi usaglašavanje: Zastupnički dom nije imao većinu da podrži budžet BiH

Istakao je da bi volio da je prisustvovalo i ostalih 13 zastupnika iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska jer su državne institucije mjesto na kojem treba razgovarati o najkomleksnijim problemima u BiH.

- Čudno mi je zašto su kolege iz RS-a nakon odluke visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH o izmjeni Krivičnog zakona usmjerile svoje nezadovoljstvo prema institucijama BiH jer Parlamentarna skupština BiH nijednim potezom nije utjecala na to - kazao je Osmanović.

Sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održana je danas bez prisustva zastupnika iz Republike Srpske, koji su ranije odlučili da ne učestvuju u radu ovog doma, nakon odluke bivšeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka o dopuni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, donesene 23. jula.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.