open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Osuđenik za pokušaj ubistva supruge ubio se u pritvoru na Tunjicama
U pritvorskoj ćeliji Kazneno-popravnog zavoda Banja Luka na Tunjicama prijavljeno je samoubistvo.
03.04.2022. u 13:38
get url
text

Samoubistvo je prijavljeno 1. aprila ove godine u jutarnjim satima, ali nadležni u Ministastvu pravde RS-a danima šute na okolnosti ovog slučaja.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka kratko je potvrdio da je nakon prijave obavljen uviđaj, te da je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela.

Srpskainfo saznaje da je samoubistvo vješanjem izvršio Zdravko Milanović (62) iz Čardačana kod Laktaša.

Njega je vijeće Okružnog suda Banja Luka krajem prošle godine osudilo na šest i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Nevenke Milanović.

Djelo je počinio 15. marta prošle godine oko 23 sata u njihovoj porodičnoj kući u mjestu Čardačani, općina Laktaši.

VEZANI TEKST - Zdravko Milanović osuđen na šest i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge

U presudi je navedeno da je uzeo lovačku pušku, te ušao u sobu u kojoj je žena ležala i povišenim glasom rekao joj da ustane iz kreveta.

- Kada je ona to učinila, cijev puške je usmjerio prema njoj. Pokušavajući da se odbrani, ona je svojom rukom uhvatila za cijev puške i gurnula je ka gore. Milanović je u tom trenutku u njenom pravcu ispalio metak koji ju je pogodio u tijelo - stoji u optužnici.

Žena je pogođena u lijevo rame i nadlakticu.

Milanović je potom gurnuo suprugu, a kada je ona pala na pod, ponovo je prema njoj usmjerio oružje, pokušavajući da usta cijevi prisloni na njenu glavu.

U pokušaju da se odbrani Nevenka je ponovo odgurnula cijev, a Milanović je ispalio još jedan hitac koji ju je pogodio u lijevu stranu grudnog koša. Zadobila je teške i po život opasne povrede, a ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC-u RS-a u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.