open-navfaktor-logo
search
Tragedija na Hvaru
Otrovala se cijela italijanska porodica: Muškarac pronađen mrtav, četvero u bolnici
Dvoje djece je u teškom stanju prevezeno helikopterom na odjel Pedijatrije splitske bolnice. Naknadno su se još dvije odrasle osobe požalile na zdravstveno stanje pa se helikopter vratio po njih i prebacio ih na odjel Zarazne bolesti splitske bolnice
13.08.2019. u 14:40
get url
text

Hvarska policija intenzivno utvrđuje okolnosti koje su dovele do smrti 57-godišnjeg muškarca, kao i trovanja još četiri osobe od kojih dvoje su djeca i koje su prevezene u KBC Split.

Danas oko 10.10 sati zaprimljena je informacija da je kapetan najavio uplovljavanje u hvarsku luku broda na kojem je pronađen mrtav muškarac. Zbog lošeg zdravstvenog stanje, jakog proljeva i povraćanja s gubitkom svijesti, još su četiri osobe prevezene u splitsku bolnicu.

Kako Jutarnji nezvanično saznaje, riječ je o italijanskoj porodici koja je sinoć večerala školjke u uglednoj hvarskoj konobi na rivi u gradu Hvaru. Večerali su dagnje, a tokom noći su neki već počeli osjećati slabost.

Dvoje djece je u teškom stanju prevezeno helikopterom na odjel Pedijatrije splitske bolnice. Naknadno su se još dvije odrasle osobe požalile na zdravstveno stanje pa se helikopter vratio po njih i prebacio ih na odjel Zarazne bolesti splitske bolnice.

Obaviješteno je Županijsko državno tužilaštvo, zamjenik izlazi na mjesto događaja i obavit će se uviđaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.