open-navfaktor-logo
search
Srbija
Ovako izgleda karantin kod granice sa Hrvatskom: Otvoren kamp za prijem Srbijanaca pridošlih iz inostranstva
U Moroviću u Srbiji, nadomak granice sa Hrvatskom, otvoren je karantin za pridošle iz inostranstva, gdje im Vojska Srbije osigurava zdravstvenu njegu, smještaj i ishranu.
19.03.2020. u 16:47
get url
text

- Kamp u Moroviću je otvoren, Ministarstvo odbrane sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i nadležnim sanitarnim službama određuje ko će ulaziti u kamp, u skladu sa procenom ljekara i, naravno, oni koji su naši državaljani, a nemaju prijavljeno boravište na teritoriji naše zemlje. Molim sve građane da se pridržavaju uputstava, da slušaju nadležne organe i da na taj način zaštite i sebe, ali i sve druge građane - istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao danas u Moroviću naselje šatorskog tipa koje je podigla Vojska Srbije za smještaj državljana Republike Srbije koji se vraćaju iz inostranstva.

- U skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta i u skladu sa pravilima koja vladaju za vrijeme vanrednog stanja, Vojska Srbije je uspostavila prihvatni kamp za sve one koji ili nemaju prijavljeno boravište na teritoriji Republike Srbije, a naši su državljani, ili sve one za koje naši ljekari na granicama ocijene da mogu da postanu zdravstveni rizik - naglasio je ministar Vulin.

{$galerijaFotografija}

Svi takvi, dodao je, bit će smještani u prihvatni kamp u Moroviću, gdje će morati da prođu kroz odgovarajući period izolacije, intenzivnog medicinskog praćenja i na taj način će i njihovo zdravlje biti zaštićeno, kao što će biti zaštićeno i zdravlje svih građana Srbije.

- Svi koji smatraju da treba da dođu u Republiku Srbiju, moraju isto tako da prihvataju zakone i pravila koja važe u Republici Srbiji, kako za vrijeme vanrednog stanja, tako i poslije njega. Ministarstvo odbrane sa Vojskom Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova i pripadnicima pogranične policije, i naravno sa nadležnim zdravstvenim službama će voditi računa o zdravlju ljudi koji će se nalazili u kampu u Moroviću - istakao je Vulin.

Vojska Srbije će, naglasio je ministar odbrane, u skladu sa potrebama, otvoriti još nekoliko prihvatnih kampova za karantin i za one koji dolaze iz zemalja koje su pogođene korona virusom.

- Na taj način ćemo omogućiti svima da imaju zdravstvenu zaštitu, ali da ni na koji način ne ugroze zdravlje svih ostalih građana Srbije - poručio je.

Naselje šatorskog tipa u Moroviću je spremno i može da primi do 500 osoba.

Karantin kamp u Srbiji, 19.03.2020.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.