open-navfaktor-logo
search
Građani ogorčeni
Ovako izgleda liječenje u Busovači: Pacijenti infuziju primaju u šatoru pored ceste
Jedan od ogorčenih stanovnika Busovače objavio je na društvenim mrežama fotografije na kojima se vidi da pacijent Doma zdravlja Busovača, umjesto u ambulanti, prima infuziju u improviziranom šatoru pored ceste, u noći, kada temperature itekako padaju u ovo doba godine.
31.10.2020. u 12:12
get url
text
Busovača, pacijent u šatoru

- U ambulanti grada Busovača pacijenti se stavljaju u šator kako zbog pregleda, tako i zbog terapija, dok hladnoća uzrokovana niskim temperaturama vani dobija na intenzitetu jurcanjem automobila koji šator samo što ne odnesu. Eh, možete misliti kako je pacijentima koji preklinju za pomoć u ovakvom šatoru koji je tik uz cestu, a prostorije same ambulante su prijatno zagrijane za osoblje koje se nakon date terapije pacijentima brzim hodom se vracaju u te prostorije. Po čijim instrukcijama pacijenti ovog grada proživljavaju ovaj pakao ne znam - napisao je na Facebooku pored fotografija jedan stanovnik Busovače.

{$galerijaFotografija}

Pozvali smo Dom zdravlja na nekoliko telefonskih brojeva, ali nam se niko nije javio. Potom smo se obratili jednom od predstavnika mjesne zajednice Busovača.

- Kolega koji radi u Domu zdravlja Busovača i koji je jako realan čovjek mi je upravo rekao da se po istom principu radi i u drugim gradovima poput Travnika, Viteza, Bihaća. Kaže da u šatoru ima grijalica koja je cijelo vrijeme upaljena i da pacijentima nije hladno. Sada je praksa zbog COVID-19 da se ima jedan šator ili kontejner ispred svakog doma zdravlja, kako u Busovači, tako i u drugim gradovima, i da ima grijalica i nije zima. I tu ne vidi problem - govori nam on i dodaje:

"Ako mene pitate, ja se ne osjećam lijepo u Domu zdravlja Busovača. Tamo ne vrijedi ići. Morate kupiti prokletu špricu, gazu u apoteci, ako hoćete injekciju. Bilo bi mi krivo da me po ovakvom vremenu strpaju u šator i daju infuziju, a šta bih ako bih morao". 

Šator DZ Busovača 31.10.2020.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.