open-navfaktor-logo
search
Selektor Ukrajine
Petrakov tvrdi da je Yarmolenko zdrav i poručuje: Neka to bude problem selektora BiH
Fudbalski reprezentativci Ukrajine okupili su se pred ključnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv BiH koja će biti odigrana 16. novembra u Zenici.
09.11.2021. u 08:25
get url
text

Selektoru Oleksandru Petrakovu odazvalo se svih 25 pozvanih igrača, a odmah je obavljen i prvi trening. Ukrajinski strateg potvrdio je kako je Andriy Yarmolenko zdrav i spreman za utakmicu godine, a u ekipi je i jedna od najvećih zvijezdi Ruslan Malinovsky.

- Ruslan i ja smo okrenuli novu stranicu - kratko je kazao Petrakov.

Na pitanje da li će reprezentacija Ukrajine imati prednost u odnosu na BiH jer će imati jednu zvaničnu utakmicu (Zmajevi tri dana ranije igraju protiv Finske), Petrakov je pitanje "proslijedio" selektoru Zmajeva.

VEZANI TEKST - Kakva je matematika Ukrajine pred gostovanje Zmajevima?

- Ne mogu da odgovorim na to. Neka to budu problemi selektora reprezentacija Finske i Bosne i Hercegovine. Oni su ranije propustili utakmice i više odmarali. Mi se pripremamo za odlučujući meč. To je za nas utakmica godine - poručio je Petrakov.

Utakmica BiH - Ukrajina igra se u utorak, 16. novembra, na stadionu Bilino polje, a isti rivali će na teren i tri dana ranije. Zmajevi će na Bilinom polju ugostiti Finsku, dok će Ukrajinci u Odessi u prijateljskom meču ugostiti Bugarsku.

Dva kola prija kraja kvalifikacija prvo mjesto u našoj grupi drži Francuska sa 12 bodova. Druga je Ukrajina sa 9 (ima utakmicu više), treća Finska sa osam, četvrta BiH sa 7, a peti Kazahstan ima tri boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.