open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Bešiktaša
Pjanić: Za Juventus me vežu divne uspomene, nisam mogao odbiti ponudu Barcelone
Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, u intervju za Tuttosport, govorio je o vremenu dok je nosio dres Juventus, te otkrio kako nije mogao odbiti ponudu Barcelone. 
04.01.2022. u 12:42
get url
text

Fudbaler Bešiktaša je istakao da mu je lijepo u Istanbulu, te je uporedio tursku ligu sa italijanskom.

- Istanbul je fantastičan grad. Došao sam u dobru ligu, sa dobrim tempom i divnim okruženjem. U poređenju sa Italijom, manje je pažnje posvećeno taktici, ali ima tehničkih igrača. Kao tim smo do sada izgubili previše bodova: sedmi smo, ali se nadamo da ćemo brzo popraviti poziciju na tabeli.

Trenutno smo u Kataru zbog Superkupa, sutra nas čeka duel sa Antalyasporom i nadamo se da ćemo ponijeti trofej kući - rekao je Pjanić na početku razgovora za Tuttosport.

Priznao je da mu je bilo teško napustiti Juventus, ali nije mogao odbiti ponudu velike Barcelone.

- Juve mi je jako drag klub, navijači, trener, saigrači, predsjednik, menadžeri... Vežu me divne uspomene i nadam se da ću, prije ili kasnije, moći da dođem na stadion da gledam utakmicu sa sinom.

Bilo mi je teško da napustim Juventus, ali uradio sam to jer me je tražio veliki tim poput Barcelone koja me je pokušala dovesti i dvije godine ranije. Povratak u Torino u budućnosti? Ako to uradim, dobro... Ali u svakom slučaju, uvijek ću poželjeti Juventusu sve najbolje - istakao je bh. reprezentativac i dodao:

- Juventus je izgubio dosta bodova u prvom dijelu sezone. Zbog trenutne situacije sa COVID-19 nikad se ne zna koji će igrač izostati, a to zna napraviti velike probleme timovima koji se bore za vrh tabele.

Dotakao se i mogućeg transfera Alvara Morate u Barcelonu.

- Jedini savjet koji bih dao svakome, bez obzira na Moratu, jest da dobro razmisli prije nego što ode sa mjesta na kojem je sretan i ako u drugom klubu nude više novca. Ponekad je igračima potrebna motivacija, kao i novi izazovi. Morata će vrlo dobro znati šta da radi. Barcelona je angažovala kvalitetnog trenera kao što je Xavi, koji odlično poznaje klub - riječi su bh. reprezentativca.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.