open-navfaktor-logo
search
Bez publike
Počelo SP u rukometu: Egipat deklasirao Čile i poslao poruku evropskim velikanima
Rukometna reprezentacija Egipta ostvarila je pobjedu na otvaranju Svjetskog prvenstva kojem je ova zemlja domaćin.
13.01.2021. u 19:28
get url
text

Faraoni su deklasirali Čile sa 35:29 i tako potvrdili da će biti ozbiljan rival evropskim selekcijama u borbi za medalje.

Pitanje pobjednika u prvom meču SP-a riješeno je već nakon prvog poluvremena u kojem su domaćini ostvarili prednost od sedam golova (18:11).

U 43. minuti Egipat je imao i devet golova prednosti (23:14), ali su Čileanci sedam minuta kasnije smanjili na 28:23. Ipak, nisu imali snage za potpuni preokret... 

El-Deraa je bio najefikasniji u redovima Egipta (sedam golova), dok Čileancima nije pomogao ni sjajni Esteban Salinas sa devet golova. Feuchtmann je dodao sedam.

Treba naglasiti da će se Svjetsko prvenstvo igrati bez publike, što će svakako biti hendikep, jer ne sumnjamo da bi dvorane bile ispunjene. 

U prvom krugu 32 ekipe igraju međusobno u osam grupa sa po četiri reprezentacije, a u drugi krug prolaze po tri reprezentacije.

U drugom dijelu će se formirati četiri grupe sa po šest reprezentacija, a iz svake grupe u četvrtfinale prolaze po dvije najbolje reprezentacije, koje će dalje do finala igrati po sistemu eliminacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.