open-navfaktor-logo
search
Kamerni u Srebrenici
Počeo rad na predstavi "Petar Pan"
Počinje onaj lijepi i veseli dio rada, rekao je Damjanac okupljenoj djeci, i s time započeo ulazak u svijet zemlje Nedođije, nestašnih Izgubljenih dječaka, nepopravljivog Petra Pana i strašnog Kapetana Kuke
23.05.2019. u 07:50
get url
text
Detalj sa čitaće probe
Detalj sa čitaće probe

U srebreničkom Kulturnom centru zvanično je počeo rad na predstavi "Petar Pan", koja je nastala kao završni dio projekta "Mala škola glume Kamernog teatra 55 u Srebrenici".

Na prvoj čitaćoj probi, pored reditelja Gorana Damjanca, bili su prisutni i skoro svi mali glumci, kao i Adisa Vatreš Selimović, kostimografkinja i scenografkinja, Vedran Fajković, dramaturg, te Mediha Smajić, direktorica Kulturnog centra Srebrenica i koordinator projekta za Srebrenicu, te Mirza Muzurović, producent predstave ispred Kamernog teatra 55.

- Počinje onaj lijepi i veseli dio rada - rekao je Damjanac okupljenoj djeci, i s time započeo ulazak u svijet zemlje Nedođije, nestašnih Izgubljenih dječaka, nepopravljivog Petra Pana i strašnog Kapetana Kuke.

- Premijera predstave predviđena je za septembar, što će svima u ekipi biti dovoljno vremena da ovaj bezvremeni dječji klasik postave na scenu, i da, kako su i obećali, to bude spektakl. Ako je suditi po entuzijazmu svih uključenih u projekt, od djece – polaznika "Male škole glume", kreativnog dijela tima, te do svih onih koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekt, to obećanje će biti ne samo ispunjeno, već i premašeno -  saopćili su iz Kamernog teatra 55.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.