open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Početkom sedmice kiša i snijeg, od srijede poboljšanje vremena
Jutros je svanulo pretežno sunčano. Lokalno po kotlinama ima magle.
06.02.2022. u 07:59
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica, Livno i Sokolac -4; Grude -3; Srebrenica -2; Tuzla -1; Banja Luka i Sarajevo 0; Bugojno, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Zenica 1; Gradačac 2; Trebinje 4; Mostar i Neum 7°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948hPa, za 5hPa je veći od normalnog i opada.

Danas u drugoj polovini dana postepeno povećanje oblačnosti sa zapada prema istoku zemlje. Krajem dana lokalno slabija kiša na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

U Sarajevu pretežno sunčano veći dio dana. Naoblačenje u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10°C.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. U večernjim satima slab snijeg i u nizinama u centralnim i istočnim područjima. U jutarnjim satima jugo koje će promijeniti smjer na sjever. Povremeno će biti i jakih udara vjetra. Od večernjih sati i tokom noći na utorak se očekuje jaka bura. Topliji dio dana je prije podne sa temperaturama zraka većinom između pet i 11 stepeni, na jugu i do 14. Sa prolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme u centralnim i istočnim područjima gdje u jutarnjim satima lokalno može padati slab snijeg. U ostalim područjima umjerena naoblaka i sunčanije. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan stepen, na jugu do pet. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i osam stepeni, na jugu i u Krajini do 10.

Prema prognozi FHMZBiH-a, u srijedu se više oblačnosti očekuje prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, gdje bi se izvedrilo u drugom dijelu dana. U ostalim područjima pretežno sunčano.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan stepen, na jugu zemlje do četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.