open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Počinje nadmudrivanje Guardiole i Simeonea
Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka igraju se večeras.
05.04.2022. u 11:32
get url
text

Jedan od najzanimljivijih mečeva ove faze takmičenja odigrat će Manchester City i Atletico Madrid. Sudar je to engleskih i španskih prvaka i vjerovatno dvojice najboljih taktičara modernog fudbala - Pepa Guardiole i Diega Simeonea.

Manchester City je među osam najboljih došao preko lisabonskog Sportinga. Građani su sve riješili u prvoj utakmici kada su slavili 5:0, a revanš je završen bez golova.

Atletico Madrid je u osmini finala eliminirao Manchester United i to je možda najbolje upozorenje timu s Etihada. Prva utakmica u španskoj prijestolnici završila je bez golova, dok su igrači Atletica trijumfovali na Old Traffordu 1:0. Dakle, španski tim zna kako pobijediti u Manchesteru.

Bit će ovo prvi okršaj ova dva tima na evropskoj sceni, s obzirom na to da se do sada nisu sastajali.

Za razliku od Cityja i Atletica, Guardiola i Simeone imali su priliku nadmudrivati se. Španac je uspješniji sa dvije pobjede i jednim porazom. Ipak, Argentinac ima bolje sjećanje na njihov posljednji susret jer je 2016. u polufinalu Lige prvaka eliminirao Guardiolin Bayern.

U drugom četvrtfinalnom meču koji se igra u Lisabonu sastaju se Benfica i Liverpool.

Benfica je do četvrtfinala stigla preko Ajaxa, a Liverpool zahvaljujući eliminaciji Intera.

Ako eliminira engleskog predstavnika, Benfica će ispisati klupsku historiju jer nikada ranije nije preskočila četvrtfinale otkako se igra Liga prvaka.

Liverpool je ubitačan na gostovanjima u Ligi prvaka ove sezone jer u četiri meča ima maksimalan učinak.

Obje utakmice počinju u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.