open-navfaktor-logo
search
Podignuta optužnica
Pokušaj ubistva: Aleksandar Miletić gosta na svadbi ubo nožem u oko
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Banjalučanina Aleksandra Miletića (28) zbog pokušaja ubistva Siniše Blagojevića (31) u julu prošle godine na jednoj svadbi u Motikama kod Banje Luke.
11.04.2022. u 16:28
get url
text

Miletić je optužen da je Blagojevića, inače pripadnika Oružanih snaga BiH koji je kao gost došao na svadbu kolegi, ubo nožem u oko!

U ovom predmetu su optuženi i Anđelo Miletić (25) i Strahinja Arambašić (28) koji se terete za nanošenje teških povreda Blagojeviću.

U optužnici se navodi da je Aleksandar Miletić "bez povoda i razloga" verbalno napao Blagojevića, kojem je prijeteći rekao: "Šta gledaš, kao da nikad nisi vidio žensko. Zaklaću te".

Dodaje se da je nakon toga naglo ustao od stola i držeći u ruci nož od escajga krenuo ka stolu za kojim je sjedio Blagojević, u čemu su ga spriječili drugi gosti. Miletić je zatim ponovo ustao i došao do Blagojevića i nožem ga ubo u desnu oko, svjestan da mu može prouzrokovati smrtonosne povrede.

Blagojević je zadobio prelom zida očne duplje "sa trajnom i znatnom posljedicom gubitka funkcije oka".

Dok je ležao povrijeđen, prišli su mu Anđelo Miletić i Strahinja Arambašić i zajedno sa Aleksandrom Miletićem zadali mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu. Nanijeli su mu  teške povrede u vidu nagnječenja mozga sa krvarenjem u lobanjskom prostoru, precizirano je optužnici.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.