open-navfaktor-logo
search
Jesu li povezana
Policija istražuje ubistva četiri muslimana u SAD-u
Još jedan musliman u američkoj državi Novi Meksiko je ubijen, a vlasti su u subotu saopćile da rade na utvrđivanju da li su ubistva četvorice muslimanskih muškaraca u proteklih devet mjeseci povezana.
07.08.2022. u 11:34
get url
text

Šef policije Albuquerquea Harold Medina rekao je novinarima da je u petak ubijen mladić koji je dio muslimanske zajednice.

Istakao je da bi ubistvo moglo biti povezano sa još trojicom muslimana koji su ubijeni u pucnjavi iz zasjede u posljednjih devet mjeseci.

Zvaničnici su ponovili zahtjev da se svi koji imaju informacije o ubistvima jave policiji. Također su pojačane mjere sigurnosti u određenim dijelovima grada u kojima živi muslimanska zajednica.

Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR), najveća muslimanska organizacija za ljudska prava u zemlji, povećalo je nagradu na 10.000, sa 5.000 dolara, za informacije koje bi dovele do osumnjičenog ili osumnjičenih u vezi s ubistvima.

Policijski zvaničnik Albuquerquea Kyle Hartsock rekao je u četvrtak da osoba ili osobe koje su ubile muslimane u posljednjih devet mjeseci mogu biti ista osoba ili pojedinci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.