open-navfaktor-logo
search
Riječi podrške
Poruka Doma naroda FBiH stanovništvu Hrvatske: Niste sami, uslijedit će naša konkretna pomoć
U Sarajevu se održava sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a čija je glavan tačka usvajanje budžeta FBiH za 2021. godinu. Odmah na početku sjednice osvrnuvši se na razorni zemljotres koji je pogodio susjednu nam Republiku Hrvatsku delagati su imali poruku za susjede najavivši pomoć.
30.12.2020. u 12:59
get url
text

- Gledajući potresne scene razornog zemljotresa koji je jučer ali i jutros pogodio Republiku Hrvatsku, želim u svoje ime, kao i uime svih delegata Doma naroda Parlamenta FBiH uputiti najdublje izraze saučešća žrtvama potresa u svim pogođenim mjestima, posebno Zagrebu, Petrinji, Sisku i Glini. Želim s ovog mjesta uputiti saučešće svim stanovnicima zemljotresom pogođenih područja koji su u trenu ostali bez osnovnih uvjeta za život - kazao je Tomislav Martinović, predsjedavajući Doma naroda FBiH i dodao:

- U ovom teškom trenutku dok se borite s tugom zbog gubitka najmilijih i krova nad glavom, te strahom od novih potresa, želimo vam s ovog mjesta poručiti da niste sami. Naš sljedeći korak bit će konkretna pomoć stanovnicima zemljotresom pogođenih područja. Pozivamo nadležne vlade u Bosni i Hercegovini da u skladu sa svojim mogućnostima hitno pomognu ugrožena područja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.