open-navfaktor-logo
search
Gorjela šuma
Požar iznad Zenice stavljen pod kontrolu, odbranjene kuće
Tokom protekle noći odbranjene su kuće koje su bile ugrožene od požara koji je jučer oko 17 sati izbio u mjestu Borovi iznad Zmajevca kod Zenice, a vatra je većim dijelom ugašena, rekao je za Faktor dežurni operativni u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.
28.03.2022. u 08:22
get url
text

VEZANI TEKST - Vatrogasci i policija na terenu: Veliki požar zahvatio šumu iznad Zenice

- Situacija se umnogome smirila. Ostalo je još nekih manjih mjesta na kojima je požar aktivan, ali je on u većini stavljen pod kontrolu - rekao je dežurni operativni, dodajući da nije bilo povrijeđenih.

Dodao je i da su na terenu vatrogasci i policijska patrola.

Vatra je jučer u popodnevnim satima najprije zahvatila nisko rastinje, a potom se proširila i na okolnu šumu.

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica sinoć su kazali da iznad Brode prema Zmajevcu gori borovina sve zbog nepažnje i roštilja u prirodi. Vatra je, kako su kazali jutros, zaustavljena nekoliko desetaka metara prije prvih stambenih objekata, ali još se u zraku osjeti i neugodan miris te se iz grada vidi i bijeli dim.

- Bila je zahvaćena velika površina, ali nije bilo povrijeđenih niti štete na objektima građana. Gorjelo je nisko rastinje i šuma, ali nemamo podataka kolike su štete. To nećemo mi ni procjenjivati. Upravo je jedna naša ekipa, nakon što smo obaviješteni od policije, ponovo otišla da zaštiti dvije vikendice, koje su još ugrožene - kazao je operativni Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.