Disciplinska komisija

Praljak "zatvorio" stadione Pod Bijelim brijegom i Pecaru, kažnjeni klubovi, delegati i sudije

FOTO: Ultras-zrinjski.net

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je danas Zrinjski i Široki Brijeg nakon što su njihovi navijači u 18. kolu Premijer lige veličali osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Zrinjski i Široki će po jedan meč odigrati bez prisustva publike i u kasu Fudbalskog saveza BiH platit će po 3.000 KM, potvrđeno je za Faktor.

Pored toga, kažnjena su i službena lica mečeva Zrinjski - Posušje i Široki Brijeg - Sarajevo, koja su morala zaustaviti utakmice sve do uklanjanja sporne slike, ali nisu.

Sudije Dragan Petrović (Banja Luka) i Admir Musić (Sarajevo), delegati Milan Janković (Trebinje) , Safet Radmilović (Goražde) kažnjeni su sa po 500 KM.

VEZANI TEKST - Fašizam u Širokom Brijegu: Na Pecari se "ukazao" ratni zločinac Slobodan Praljak

Podsjetimo, na utakmicama Zrinjski - Posušje i Široki Brijeg - Sarajevo navijači domaćih klubova na tribinu su istaknuli sliku osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Zrinjski će pred praznim tribinama okončati polusezonu ( u petak dočekuju Leotar), a Široki će proljetni dio sezone (protiv Borca) otvoriti susretom bez publike.

Disciplinska komisija FSBiH žestoko je kaznila i Darka Bodula, fudbalera Sarajeva, koji je zbog udaranja protivničkog igrača protiv Širokog Brijega, suspendovan na pet utakmica.  

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga