navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Čišćenje

Pranje drvenih podova nikada nije bilo lakše: Uz ove savjete riješite se i najtvrdokornijih mrlja

Čišćenje podova kućanski je posao koji se obavlja gotovo svaki dan, pogotovo ako imate kućnog ljubimca ili djecu, ali ponekad je neke prljavštine i mrlje teže ukloniti.

Objavljeno: 09.09.2020. u 18:21
get url
text

Trikovima koje donosi healthylifeboxx.com riješit ćete se muke i isprobavanja raznih sredstava za čišćenje drvenih podova - ovo provjereno djeluje!

Ako je vaše dijete pošaralo drveni pod trajnim markerom, uzmite malo paste za zube i krpu od mikrovlakana. Pastu stavite direktno na mrlju i trljajte kako biste ju uklonili.

Djeci često ispadaju razne stvari, a kada su jako mali nemaju naviku to skupiti. Dogodi li se da naiđete na žvakaću gumu koju nikako ne možete potpuno ukloniti - posegnite za ledom. Led će smrznuti ljepljivu masu koju ćete onda lakše ukloniti nečim poput špahtle.

Mokraću kućnog ljubimca obrišite odmah, a najbolje ćete ukloniti mrlje i neugodne mirise tako da ju posipate soda bikarbonom i ostavite preko noći. Ujutro samo prebrišite krpom.

Stari sjaj drvenim podovima možete vratiti sredstvom koje ste sami napravili. Uzmite vodu, 3/4 šalice sirćeta, dvije kapi deterdženta za pranje posuđa, pola šoljice alkohola i pet do 10 kapi omiljenog mirisnog ulja. Ovo domaće sredstvo za čišćenje nanesite mekanom krpom.

Osim toga, možete koristiti i crni čaj! U litru kipuće vode stavite četiri vrećice čaja, a u vodi ih ostavite malo duže nego kada si pripremate napitak. Ohladite tekućinu, uzmite krpu i obrišite podove. Kod ogrebotina na drvetu posegnite za uljem uljane repice (poslužit će i biljno ulje). Ulje pomiješajte s octom u omjeru 2:1. Smjesu nanesite na oštećenja i nježno utrljajte u drvo, a za istu stvar možete koristiti orah - također trljajući po oštećenju.