open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Predmet "Tower": U ponovljenom postupku osuđeni na ukupno 8 godina zatvora
U ponovljenom postupku Općinski sud u Sarajevu izrekao je prvostepenu presudu kojom su Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović osuđeni na kazne zatvora od po četiri godine za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.
20.04.2022. u 14:16
get url
text

VEZANI TEKST - Predmet "Tower": Mahmutović i Halilagić osuđeni na po četiri godine zatvora

Saopćeno je to iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

- Sud je optuženima izrekao zabranu obavljanja posla u trajanju od četiri godine od pravosnažnosti presude. Također, od optuženog Sedina Halilagića oduzet je novac u iznosu od 30.680 eura – navodi se u saopćenju Tužilaštva KS.

Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović terete se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme "Smart Invest", koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Sarajevo Tower", od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao.

Dio, prethodno označenog novca, u iznosu od oko 60 hiljada maraka oštećeni je predao optuženima, koji su prilikom preuzimanja i lišeni slobode.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.