open-navfaktor-logo
search
Nekad bulevar, sad mural
Predsjednik Srbije 2007: Na svakoj kući Vučića, a nismo mala familija, stajat će natpis "sigurna kuća za generala Mladića"
Trebamo li biti i na trenutak začuđeni što je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin nakon što je poslao policiju na one građane Beograda koji su pokušali napraviti tako jednostavan, ali nužan civilizacijski korak i sa jedne zgrade ukloniti mural posvećen ratnom zločincu, krvniku Ratku Mladiću, ispred "umjetničkog djela" ostavio cvijet, kako su prenijeli tamošnji mediji?
10.11.2021. u 12:33
get url
text

VEZANI TEKST - Dok su desničari građane gađali daskama i jajima, Vulin ispred Mladićevog murala ostavio cvijet

S obzirom na to da je do gadljivosti odan i poslušan predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ne može se isključiti da je za ovaj bizaran gest, koji vrijeđa žrtve Mladićevog krvničkog puta po Bosni i Hercegovini, što je vrhunac dostiglo genocidom u Srebrenici, šef MUP-a Srbije dobio mig od novog "srpskog vožda".

Tako su dva Aleksandra bratski stala u dugi red srpskih zvaničnika, političara, analitičara, novinara..., koji negiraju genocid. Vučić je u ovu priču s Mladićevim muralom, koji je jučer ipak uspio uništiti Đorđo Žujović, ušao spreman.

Možda je rekao sebi: "E kada sam ja lepio table "bulevar Ratka Mladića" po Beogradu", sjećajući se svojih sramnih poteza iz 2007. godine. 

VEZANI TEKST - Vučićev režim zvanično stao iza krvnika: Policija čuva Mladićev mural u Beogradu

Obraćajući se tada u Narodnoj skupštini Srbije jednom zastupniku, Vučić je držeći plavi papir na kojem je pisalo "sigurna kuća za Ratka Mladića" poručio jednako drsko i samouvjereno kao i ljeta 1995. kada je za govornicom urlao poput zvijeri "za jednog Srbina ubiti 100 muslimana". 

   

- Na mojoj kući, ali i čitave familije Vučić, a ona nije mala, na svakom mjestu bit će ovo, da vam pokažem: Sigurna kuća za generala Mladića - poručio je tada jedan od glavnih ljudi u Srpskoj radikalnoj stranci ratnog zločinca, vojvode Vojislava Šešelja.  

I nemojmo biti ni trenutka naivni. Nije se Vučić suštinski nimalo promijenio ni u odnosu na 1995. i 2007. godinu, samo je politički mudriji, lukaviji, samim tim i opasniji za Srbiju, za region, za BiH, za Bošnjake.

Sada za njega, omiljenog političara odlazeće njemačke kancelarke Angele Merkel (hoće li se barem ikada pokajati, barem u penziji, za svu onu podršku koju mu je davala i daje), prljavi posao obavljaju Vulin, Ivica Dačić, Milorad Dodik...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.