open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Banjoj Luci
Premijer Mađarske za kojeg su muslimani u Evropi opasnost dolazi kod Dodika
Premijer Mađarske Viktor Orban u subotu stiže u Banju Luku.
04.11.2021. u 20:28
get url
text

Kako prenosi N1 odgovor iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika je da je ova posjeta "poluprivatna, poluradna, a najviše uzvratna".

Protokoli se još usaglašavaju, a predviđen je radni ručak Orbana i Dodika.

Milorad Dodik je u Budimpešti boravio 23. i 24. septembra, gdje se održavao Demografski samit "Porodica – ključ stabilnosti".

Ranije je portal Politico pisao o mađarskom premijeru navodeći kako je on bliski saveznik srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Orban je svojevremeno kazao i (in)direktno upozorio na opasnost od muslimana.

VEZANI TEKST - Dodik je u Mađarskoj držao govor kakvim su se služili inspiratori genocida i teroristi, meta su muslimani

- Sada je na djelu kulturna, štaviše, civilizacijska borba. Borba za dušu Evrope i budućnost Evrope je tu, ona se događa. Izreka kaže da se u rovovima rijetko vode teološke rasprave – jer svi smo napadani. Zato je potrebna molitva za potpuno jedinstvo kršćana, uključujući i pravoslavce jer bez saradnje ne možemo zadržati kršćanstvo u Evropi – naveo je Orban.

U intervju za Glas koncila bio je još konkretniji:

- Moramo još pridodati kako smo potpuno uvjereni da se migracija ne događa spontano, nego organizirano. To na zapadu smatraju teorijom zavjere, no sve je to ipak organizirano s političkim i poslovnim motivima, a posljedice toga bit će dovođenje velikih muslimanskih masa na evropski kontinent. Smatram da svi koji se ne budu branili za 20 godina neće prepoznati svoju zemlju.

Uzimajući u obzir Orbanove izjave i svakodnevnu retoriku Milorada Dodika zasigurno im tema za razgovor neće nedostajati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.