open-navfaktor-logo
search
Za praznik
Privremena obustava saobraćaja u Sarajevu zbog protesta Saveza RVI paraplegičara
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Savezu ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH za privremenu izmjenu režima saobraćaja za 25. novembar 2021. godine u vremenu od 11.59 do 14 sati.
24.11.2021. u 15:43
get url
text

Saglasnost je izdata radi održavanja mirnih protesta, a s ciljem skretanja pažnje javnosti na narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Kako je saopćeno, privremena izmjena odnosi se na dio saobraćajnica: Zagrebačka - krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno naspram zgrade OHR-a, nakon toga uz odobrenje i pratnju pripadnika MUP-a kretanje kolovozom ulice Vrbanja do zgrade Parlamenta BiH i nadalje trotoarom saobraćajnice Zmaja od Bosne do Ambasade SAD u BiH.

- Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja na dijelu kolovoza na kojima službenici MUP-a KS procjene sigurnost učesnika protesta, a na ostalim lokacijama dozvoljava se samo u postojećem režimu saobraćaja, bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku pratnju - navedeno je. 

Nakon prolaska kolone bit će uspostavljen redovni režim saobraćaja.

Iz Press službe Vlade KS saopćeno je da je, između ostalog, organizator protesta dužan osigurati i siguran prolaz pješaka i njihovu zaštitu, a nakon protesta ukloniti eventualne prepreke na saobraćajnicama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.