open-navfaktor-logo
search
Počinju radovi
Procurile fotografije: Da li je ovo bazen u kojem će plivati Lana Pudar?
Lana Pudar, najbolja bh. plivačica, prije sedam dana osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu.
24.08.2022. u 10:05
get url
text

Sjajna Mostarka potakla je sve da što prije počnu radovi na gradnji olimpijskog bazena u njenom gradu. A kako piše portal StarMo prvi građevinski radovi na lokaciji za zdanje budućeg olimpijskog bazena u Mostaru, trebali bi početi u četvrtak, 25. augusta.

Nakon što rano ujutro građevinske mašine krenu sa čišćenjem i uređenjem prostora, lokaciju na prostoru Južnog logora će obići i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sa saradnicima i predstavnicima Grada Mostara.

Vlada FBiH je odobrila osam miliona maraka za izgradnju olimpijskog bazena, ali to nije ukupna cijena kompleksa, obzirom da projekat uključuje, osim dva zatvorena bazena, i izgradnju pratećih sadržaja, ali i odgovarajućeg hotela.

Portal StarMo ekskluzivno objavljuje kompjuterske grafike budućeg izgleda zatvorenog olimpijskog bazena u Mostaru, čija se gradnja čeka već decenijama.

Priča o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru posebno je dobila na zamahu nakon sjajnih rezultata mlade mostarske plivačice Lane Pudar. StarMo saznaje da postoje planovi i ideje da se, osim olimpijskog bazena, u budućnosti gradi sa druge strane Neretve poseban aqua-park, a cijeli kompleks bi bio uvezan mostom preko rijeke.

Procjenjuje se da bi izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru mogla trajati oko dvije godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.