open-navfaktor-logo
search
Uputila apel građanima
Prof. dr. Izetbegović: Situacija je iznimno ozbiljna, opservacijski dio KCUS-a je skoro zagušen
Tokom prethodne noći u KCUS-u su testirana 253 uzorka, a koronavirus potvrđen je kod još 94 osobe. Svi pozitivni uzorci su iz Kantona Sarajevo.
06.03.2021. u 10:26
get url
text

Kako je za Faktor potvrdila generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, U KCUS-u je trenutno smješteno 240 bolesnika i svi su sa teškom kliničkom slikom.

U intenzivnim njegama se nalazi 37 osoba sa izrazito teškom razvijenom bolešću COVID-19. Osam pacijenata je preminulo.

- Na Infektivnoj klinici na lokalitetu Podhrastovi smješteno je 97 osoba i raspolažemo sa još devet slobodnih mjesta na toj klinici - kazala je Izetbegović.

Čak 54 uposlenika KCUS-a su pozitivna na koronavirus, a 45 ih je u izolaciji. Ukupno 294 uposlenika KCUS-a trenutno je na bolovanju.

- Molim građane za strpljenje i poštivanje epidemioloških mjera: Propisno postavljena maska na lice, bez okupljanja u zatvorenim prostorima, često i temeljito pranje ruku i provjetravanje prostora u kojima morate boraviti. Opservacijski dio KCUS-a je skoro zagušen. Imali smo u jednom trenutku 35 prijema teških bolesnika. Situacija je iznimno ozbiljna. Stoga molim građane da poštuju navedene preventivne mjere - apelovala je dr. Izetbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.