open-navfaktor-logo
search
Dugogodišnje proučavanje
Promovirana knjiga dr. Amira Karalića "Trgovanje vrijednosnim papirima"
U hotelu Europa u Sarajevu danas je održana promocija knjige "Trgovanje vrijednosnim papirima" dr. Amira Karalića, u izdanju Visoke škola za finansije i računovodstvo FINra Tuzla.
01.06.2022. u 13:20
get url
text

Promotori knjige bili su istaknuti stručnjaci iz oblasti finansijskih tržišta: prof. dr. Sead Kreso, prof. dr. Šukrija Ramić, doc. dr. Ismet Kalić. doc. dr. Esad Dželilović, predsjednik Uprave ASA  banke Sarajevo Samir Mustafić, te predsjednik Uprave Nove banke Banja Luka Siniša Adžić.

Doc. dr. Amir Karalić je diplomirao, magistrirao, a zatim i zvanje doktora ekonomskih nauka 2011. godine stekao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.  

Karijeru je prvobitno započeo u bankarskom sektoru, nastavio u Upravi za indirektno poslovanje BiH, a od 2017. godine član je Konkurencijskog vijeća BiH kojim presjedava zadnjih godinu dana.

Knjiga "Trgovanje vrijednosnim papirima" je rezultat dugogodišnjeg rada i proučavanja prirode i načina funkcionisanja tržišta obveznica, dionica i derivata. U knjizi se razmatraju i vrijednosni papiri koji se vezani za islamski način poslovanja (sukuk) koji dobijaju sve više na važnosti kako u islamskim zemljama tako i na razvijenim zapadnim tržištima.

{$galerijaFotografija}

Promociji je prisustvovao značajan broj gostiju iz akademske i poslovne zajednice. 

_DSC6084.JPG
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.