open-navfaktor-logo
search
SARTR
Pune vreće ljubavi i sreće: Poklon predstava djeci, korisnicima projekta "Obrok za sve"
Predstava je nastala prema tekstu Nejre Babić, u režiji Aleša Kurta. U predstavi igraju – Selma Alispahić, Maja Salkić, Ana Mia Karić, Jasenko Pašić i Adnan Kreso. Autorski tim čine još i scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor songova Damir Nevesinjac, dok je na harmonici Kaća Sarajlić
20.12.2019. u 11:55
get url
text
Plakat predstave
Plakat predstave

Sarajevski ratni teatar će kraj godine obilježiti novogodišnjom predstavom za djecu "Pune vreće ljubavi i sreće".

Šta se desi kada iz veš mašine ispadne čarapa za poklone ali sa rupom? Kako će čuvati poklone i da li će doći Deda Mraz sa vrećama ljubavi i sreće?

Predstava je nastala prema tekstu Nejre Babić, u režiji Aleša Kurta. U predstavi igraju – Selma Alispahić, Maja Salkić, Ana Mia Karić, Jasenko Pašić i Adnan Kreso. Autorski tim čine još i scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor songova Damir Nevesinjac, dok je na harmonici Kaća Sarajlić.

- "Pune vreće ljubavi i sreće" jesu novogodišnja želja uposlenika SARTR-a da poklone predstavu djeci/korisnicima projekta "Obrok za sve" udruženja Pomozi.ba. Oni bi, kao i svake godine, djeci omogućili paketiće, a Sarajevski ratni teatar posjetu pozorištu, gledanje predstave i pune vreće ljubavi i sreće. Također, željeli bismo omogućiti i ostaloj publici da pogledaju predstavu, obraduju svoje mališane paketićima i ujedno učestvuju u humanitarnoj akciji. Sav prihod od prodaje ulaznica (5 KM) će biti doniran korisnicima projekta "Obrok za sve". Pozivamo Vas da 29. decembra (nedjelja) u 15 sati dođete u SARTR. Također, molimo sve zainteresirane da poklone koje žele da Deda Mraz uruči njihovoj djeci na kraju predstave dostave u prostorije SARTR-a najkasnije do 14  sati  29. decembra - saopštili su iz ove pozorišne kuće.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.