open-navfaktor-logo
search
Opći izbori
Radončić najavio podršku Bećiroviću, a navodno ipak predao prijavu za Predsjedništvo BiH
Nakon što je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić jučer potvrdio da će ova stranka podržati zajedničkog kandidata opozicije, odnosno "Trojke" za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u javnosti se pojavila informacija da je Radončić danas ipak predao prijavu za učešće SBB-a na izborima i za Predsjedništvo BiH.
20.05.2022. u 18:06
get url
text
Fahrudin Radončić

Prema pojašnjenjima koja smo dobili, ako neka stranka neće imati kandidata za Predsjedništvo BiH, onda i ne predaje prijavu Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine za Predsjedništvo BiH.

Radončić je pak danas, nakon predaje dokumentacije u CIK-u, kazao da su predali liste i da SBB nastupa samostalno osim za člana Predsjedništva BiH "gdje smo jučer na našem Predsjedništvu donijeli odluku da podržimo kandidata opozicije gospodina Bećirovića (Denisa, SDPBiH)".

Dan ranije je iz SBB-a najavljena predaja prijava za sve nivoe vlasti.

- SBB će neophodnu dokumentaciju i potpise predati za učešće na izborima za sve nivoe vlasti - saopćeno je jučer iz SBB-a.

Dakle, zvanično su saopćili da predaju prijavu za sve nivoe vlasti, što bi uključivalo i Predsjedništvo BiH.

Rok do kojeg stranke trebaju prijaviti učešće za izbore, zakazane za 2. oktobar, istekao je danas. U CIK-u su nam kazali da službe tek trebaju obrađivati prijave i da je ovjera stranaka na kalendaru aktivnosti CIK-a za sedam dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.