open-navfaktor-logo
search
Prolongirana prozivka
Raspad sistema: Borac duguje šest plaća, igrači aktiviraju "FIFA pravilo"
Prozivka Fudbalskog kluba Borac prolongirana je za četiri dana, a trener Vinko Marinović sa igračima bi trebao početi 14. umjesto 10. januara.
07.01.2023. u 23:34
get url
text

Kako piše Srpskainfo prozivka je prolongirana jer Uprava kluba navodno još nije riješila problem dugovanja prema fudbalerima iz jesenjeg dijela, pa su mnogi od igrača pred odlukom da aktiviraju "FIFA pravilo" o raskidu ugovora na štetu kluba!

Isti izvor tvrdi da Borac igračima duguje šest plaća, a "FIFA pravilo" se aktivira nakon duga od četiri "lična dohotka" precizirana po ugovoru.

VEZANI TEKST - Mrkaić i Ćorić idu iz Borca, Zeljković priznao: Dugujemo plaće od jula, to niko ne spori

Nedavno je za medije govorio Bogoljub Zeljković, potpredsjednik kluba, koji je istakao da će FK Borac pronaći sredstva za isplatu dugovanja, ali pomijeranje starta početka priprema za proljetni dio prvenstva u Premijer ligi BiH govori da je finansijska situacija na Gradskom stadionu teška i da rješenje još nije pronađeno.

U odnosu na jesenji dio prvenstva, ekipa trenera Vinka Marinovića pretrpjela je velike promjene. Klub su napustili: Nikola Andrić, Marko Gajić, Goran Zakarić, Amar Begić, Dino Ćorić, Momčilo Mrkaić, Milan Spremo i Ivan Grgić.

Došli su samo Sergej Dojčinović (Laktaši) i Ivan Lagundžić (Slovenija).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.