open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Real Madrid 14. put prvak Evrope
Fudbaleri Real Madrida osvojili su UEFA Ligu prvaka.
28.05.2022. u 23:31
get url
text

U večerašnjem finalu u Parizu Real Madrid je savladao Liverpool sa 1:0 i došao je do svog 14. naslova najboljeg tima Evrope.

Organizatori finala našli su se velikim problemima i morali su pomjeriti početak meča u dva navrata. Veliki neredi dešavali su se ispred stadiona gdje su bili navijači Liverpoola koji su došli u Pariz bez ulaznica i na sve načine pokušavali da uđu na stadion.

Na ulazu u stadion zabilježen je veliki broj incidenata, a policija je bila primorana koristiti suzavac. Susret je počeo nešto više od pola sata kasnije nego što je prvobitno planirano.

U 16. minuti vidjeli smo prvu priliku na meču. Alexander-Arnold je odlično prošao po desnoj strani, našao je Salaha na vrhu peterca, Egipćanin se odlično snašao, međutim Courtois je fenomenalno obranio njegov udarac.

Pet minuta kasnije Redsi su imali novu priliku za vodstvo. Mane se lijepo oslobodio i dobro pucao u bliži ugao, ali Courtois nevjerovatnom obranom skrenuo loptu u stativu i ponovo spasio Kraljeve.

Karim Benzema je u 43. minuti postigao pogodak, međutim on je poništen zbog ofsajd pozicije. Tri minute je trajala VAR provjera, ali ni ona nije promijenila odluku glavnog arbitra.

Redsi su žestoko krenuli na otvaranju drugog djela, međutim izostala je realizacija.

Real Madrid u vodstvo dolazi u 59. minuti. Valverde je poslao oštru loptu na drugu stativu gdje je Alexander-Arnold zaboravio na Viniciusa, koji rutinski pogađa mrežu sunarodnjaka Alissona. Pogodak Brazilca pogledajte OVDJE.

Liverpool je pet minuta kasnije ponovo zaprijetio preko Salaha, međutim večeras sjajni Courtois pravi još jednu odličnu intervenciju. Samo nekoliko minuta poslije Salah je šutirao, ali je večeras sjajni Belgijanac ponovo bio na visini zadatka.

Salah je do kraja susreta uputio još nekoliko šuteva, međutim Courtois se istakao sjajnim intervencijama i postao heroj Kraljeva.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

Zanimljivo da je Real na kraju imao samo jedan šut u okvir gola, ali i to je izabranicima Carla Ancelottija bilo dovoljno da osvoje trofej Lige prvaka.

Liga prvaka, finale:

Liverpool – Real Madrid 0:1 (Vinicius 59. minut)

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.