open-navfaktor-logo
search
Istraživanje
Rijaset IZ u BiH: Kockanje i klađenje treći najveći rizik za bh. društvo
Iz rezultata je također vidljivo da su ekonomski motivi dominantni
02.09.2019. u 15:35
get url
text

Operativni tim Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za vođenje aktivnosti liječenja ovisnosti od kockanja, održat će konferenciju za medije u srijedu, 4. septembra u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.

Bit će prezentirani rezultati istraživanja o opasnostima i rizicima ovisnosti kocke za bh. društvo i aktivnostima Rijaseta Islamske zajednice u borbi protiv ove društvene pošasti. Rijaset je 2019. godinu proglasio godinom borbe protiv ovisnosti kockanja u okviru čega su do sada realizirane različite aktivnosti i programi. Istraživanje je provedeno tokom aprila i maja 2019 . godine na uzorku od 1.520 ispitanika oba spola u dobnom rasponu od 18 do 77 godina sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Prema rezultatima, klađenje i igre na sreću su treći, najveći rizik po bh. društvo, odmah nakon konzumiranja droga i vožnje pod utjecajem alkohola, saopćila je Mina. Iz rezultata je također vidljivo da su ekonomski motivi dominantni iako većina ispitanika istovremeno smatra da su šanse za dobitak veoma male ili nikakve.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.