open-navfaktor-logo
search
Slučaj potresao Hrvatsku
Riječki ubica prebačen u zatvorsku bolnicu: "Izgleda li on vama kao zdrav čovjek?"
Riječkog osumnjičenog ubicu Romana Brnadu (36) preselili su u zatvorsku bolnicu u Zagreb.
09.02.2022. u 17:24
get url
text

Njemu je jučer određen mjesec pritvora zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecaja na svjedoke i dokaze, opasnosti od ponavljanja djela te naročito teških okolnosti za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora. Prijeti mu 40 godina zatvora.

Advokat Aris Šarunić, koji je Brnadi dodijeljen po službenoj dužnosti, za Index je potvrdio da je njegov branjenik prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

- Po mojim saznanjima on ima historiju psihičke bolesti. Vidjeli ste ga, izgleda li on vama kao zdrav čovjek? - rekao je Šarunić za Index.

- Jučer sam podnio zahtjev i on je po mom zahtjevu i mišljenju doktora u Rijeci prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagreb i tamo ostaje do daljnjeg - rekao je odvjetnik Šarunić.

Podsjetimo, Brnada je u subotu u 13.40 u kafiću u samom centru Rijeke nasrnuo na 67-godišnjakinju i nasmrt je pretukao.

Žrtva je Darinka Krivec. Ona ima prebivalište prijavljeno u Slavoniji, no u posljednje je vrijeme živjela u Rijeci. Brnadu je poznavala s ulice. Jedan poznanik je ispričao da je jedva preživljavala. Kazao je kako se žalila da nema od čega živjeti i što jesti te da se hranila u javnoj kuhinji.

VEZANI TEKST - Procurio snimak koji ledi krv u žilama: Nadzorne kamere zabilježile brutalno ubistvo žene u Rijeci

Snimak nadzornih kamera otkrio je sve razmjere brutalnog zločina. Na snimku se vidi kako Brnada ustaje sa stolice i dviljački nasrće na ženu. Uhvatio ju je objema rukama za glavu i krenuo se hrvati s njom. Trojica muškaraca su ga pokušala spriječiti, no nisu uspjela. Nesretnu ženu je potom oborio na tlo iza šanka i krenuo joj divljački skakati po glavi. To je trajalo više od 15 sekundi.

Brnada je jučer ispitan pred državnim tužilaštvom i pred istražnim sudijom. U Županijskom državnom tužilaštvu je divljao, a navodno i pokušao skočiti kroz prozor. Kad su ga interventni policajci izvodili iz zgrade, batrgao se i četiri policajca morala su ga ugurati u kombi.

Poslijepodne na sudu bio je znatno pribraniji. Doveli su ga u lancima, međutim, kako je rekao šef Županijskog suda u Rijeci Veljko Miškulin, tada je bio miran, suzdržan i kooperativan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.