open-navfaktor-logo
search
Daleka Bolivija
Robert Prosinečki se nije prijavio na konkurs za selektora: Zvali su me...
Robert Prosinečki nije se prijavio na konkurs za selektora fudbalske reprezentacije Bolivije.
04.08.2022. u 12:32
get url
text

Prvobitno se pojavila informacija da se nekadašnji selektor Zmajeva prijavio na konkurs, ali je Prosinečki to demantovao.

- Ma kakvo prijavljivanje na konkurs, ne znam ni da to postoji - rekao je Prosinečki za Sportske novosti dodavši:

- Istina je da su me zvali određeni ljudi i pitali jesam li zainteresovan za takav posao. Rekao sam im da mi to zvuči uredu, iako imam pregršt upitnika, ali za početak sam rekao da nisam nezainteresovan.

Prosinečki tečno govori španski, što je njima jako bitno. Ima i puno selektorskog iskustva, što im je također važno. Bolivija pak nije u dobroj situaciji što se tiče rezultata reprezentacije. U kvalifikacijama za Katar su bili tek na devetom mjestu, s 15 bodova u ukupno 18 odigranih utakmica. Na Transfermarktu selekcija vrijedi 18 miliona eura. I nema igrača koji vrijedi bar milion.

- Na prvu izgleda da će svakoga ko uzme Boliviju čekati težak posao. Uz to, daleko je Bolivija, što će sigurno dodatno odbiti još neke. Ne znam, meni na prvu zvuči OK, ali daleko od toga da mogu reći nešto ozbiljnije jer nismo ni imali nikakav ozbiljan sastanak - zaključio je Prosinečki.

Sportski portal Bolavip donosi kako se za posao nije javilo previše uglednih bolivijskih imena, a da je najviše prijava došlo od španskih trenera. Među njima je i nekadašnja legenda Reala Michel. Prosinečki sigurno ima najjače referense, ali ko zna šta su mu Bolivijci uopće spremni ponuditi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.