open-navfaktor-logo
search
Žele pobjedu
Rođeni otputovali na Maltu: Radovac i Blagojević roviti, svi ostali spremni
Fudbaleri Veleža danas su s mostarskog aerodroma charter letrom otputovali na Maltu, gdje će u četvrtak odigrati revanš drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Hamrun Spartansa.
27.07.2022. u 13:58
get url
text

Maltežani su prošlog četvrtka na Grbavici trijumfovali rezultatom 0:1, tako da će bh. predstavnik loviti zaostatak.

- Svi u klubu smo svjesni da u prvoj utakmici nismo bili na nivou koji smo očekivali. Ekipa Hamruna pokazala se jako kvalitetnom, to je tim koji gaji playmaker stil igre. Ako uspiju da nametnu svoj stil, nemaju nikakvih problema. Mi smo im dozvolili to u prvoj utakmici Što se tiče prvog poluvremena, imali su jednu situaciju koji su iskoristili. Mi smo imali dvije situacije preko Hasanovića, dvije preko Haskića, nismo uspjeli da postignemo pogodak. Da je bilo drugačije, vjerovatno bi utakmica otišla u nekom drugom toku  Što se drugog dijela tiče, uspjeli su da se nametnu, dođu do posjeda i kontrolisali su drugo poluvrijeme - osvrnuo se na prvi duel član stručnog štaba Veleža Adin Mulaosmanović.

VEZANI TEKST - Poklapaju se termini: Gdje gledati Velež, a gdje Zrinjski?
 

- Naša sreća je da imamo još jednu utakmicu. Svi smo svjesni šta nas čeka. Pokušat ćemo kroz pozitivnu atmosferu koja vlada u ekipi da pokažemo da možemo da odigramo dosta kvalitetnije i dođemo do povoljnog rezultata - dodao je Mulaosmanović uz napomenu da su Samir Radovac i Jovan Blagojević roviti, a ostali fudbaleri spremni za duel.

Nemanja Anđušić smatra da Velež u revanšu mora preuzeti inicijativu u igri.

- Očekujem da će biti teška utakmica. Pritsak će biti na našoj strani. Mislim da ćemo morati da preuzmemo inicijativu u igri i nadam se da ćemo ostvariti prolaz dalje - smatra Anđušić

Mehmed Ćosić kaže da Velež može okrenuti Maltežane.

- Pogledali smo gdje smo griješili, gdje nismo bili dobri. Mislim da uz maksimalno zalaganje možemo nadoknaditi rezultat i proći u treće pretkolo - rekao je Ćosić.

Utakmica Hamrun Spartans - Velež igra se u četvrtak od 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.