open-navfaktor-logo
search
Navodno pobjegla u Estoniju
Rusi objavili snimak: Tvrde da je ovo žena koja je ubila Duginovu kćerku
Ruska Federalna služba sigurnosti (FSB) je objavila danas da iza ubistva Darje Dugine, kćerke ruskog filozofa i Putinovog ideologa Aleksandra Dugina stoji Ukrajinka Natalija Vovk rođena 1979.
22.08.2022. u 17:54
get url
text

Objavili su i snimak za koji tvrde da prikazuje Nataliju Vovk kako prelazi rusku granicu, ulazi u zagradu u kojoj je živjela Darja Dugina, te odlazi u Estoniju, nakon ubistva.

Ruska služba tvrdi da su ta žena i njezina kćerka stigle u u Rusiju u julu, pa mjesecima pripremale napad. Iznajmile su stan u istom stambenom kompleksu gdje i Dugina te su istraživale njen način života, stoji u saopćenju FSB-a.

VEZANI TEKST - Rusija smatra Ukrajinu odgovornom za ubistvo Darije Dugine, tvrde da je ubica žena

Napadačica je, kako navode, u subotu navečer prisustvovala događaju u okolini Moskve na kojem su bili i Dugina i njen otac, prije nego što je izvela "kontroliranu eksploziju" automobila i pobjegla u Estoniju.

Tvrde da je u Rusiju ušla Mini Cooperom s registarskim oznakama Narodne Republike Donjeck, a potom ih je zamijenila za kazahstanske. Pri povratku u Ukrajinu stavila je, tvrde, ukrajinske tablice. Tvrde da se sad nalazi u Estoniji.

Ukrajinski zvaničnici negiraju bilo kakvu umiješanost u ubistvo Darije Dugine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.