open-navfaktor-logo
search
Nakon remija
Salihamidžić žestoko odgovorio legendarnom fudbaleru: Briga me šta on misli
Sve je izglednije da Hasan Salihamidžić i Lothar Matthaus imaju neraščišćene račune iz vremena kad su zajedno igrali za Bayern.
17.02.2022. u 11:29
get url
text

Legendarni Mathhaus je mnogo puta do sada prozivao sportskog direktora Bavaraca, a sada se na udaru našao i on sam.

Nekadašnji bh. reprezentativac je odgovorio na teške kritike koje je Matthaus uputio prema fudbaleru Bayerna Dayotu Upamecanu.

Bayern je prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka odigrao neriješeno sa Salzburgom (1:1), a treba istaći da su Bavarci do remija došli pogotkom Comana u 90. minuti. Veliki broj igrača dobio je negativne kritike, a najviše je stradao francuski reprezentativac.

- Upamecano nije dovoljno dobar. Djeluje kao strano tijelo u ekipi, a tu je sedam ili osam mjeseci. Koliko mu vremena treba? Jednostavno nije dovoljno dobar. Ima dosta iskustva u Bundesligi, ali je već napravio toliko grešaka da ne daje nikakvu sigurnost saigračima - rekao je legedarni njemački fudbaler.

Salihamidžić je stao u zaštitu svog igrača, te dao žestok komentar.

- Naravno da Lothar ima nešto za reći. On je stručnjak. Briga me šta on misli. Znamo da smo griješili i da nismo igrali dobro, ali stojimo iza naših igrača. Pričat ćemo i raditi s njima. Briga me za to što Lothar ima za reći - poručio je Salihamidžić za DAZN nakon utakmice.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.