open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Sankcije za RK Bosna zbog incidenta protiv Gračanice: Sele iz Visokog, stigla i novačana kazna
RK Bosna Visoko saopćio je danas da će naredni susret protiv Leotara igrati kao domaćin u nekoj drugoj dvorani.
27.09.2022. u 17:06
get url
text

Rukometni savez Bosne i Hercegovine Bosnu je kaznio i novčano sa dvije hiljade konvertibilnih maraka, a do okončanja postupka svoje domaće utakmice morat će igrati u dvorani udaljenoj minimalno 30 kilometara od Visokog.

Razlog tome je veliki incident na susretu koji se igrao prethodni vikend kada je u Visokom gostovala ekipa Gračanice.

Utakmicu su obilježile velike tenzije usljed spornih sudijskih odluka koje su, prema mišljenju domaćina, išle konstantno u korist rukometaša Gračanice.

Nakon što je Gračanica postigla pobjedonosni pogodak, uslijedilo je veliko slavlje gostujućih rukometaša, koje je ujedno izazvalo i bijesnu reakciju domaćih navijača te je veliki broj njih utrčao na parket.

VEZANI TEKST - Užasne scene u Visokom: Navijači Bosne utrčali na parket, tukli rukometaše iz Gračanice

- Nakon utakmice protiv Gračanice, vrijeme je za novi izazov u Premijer ligi BiH. Naši rukometaši će dočekati Leotar, ali nažalost ne u svojoj dvorani. Scene koje su se desile nakon završetka utakmice protiv Gračanice nisu donijele ništa dobro. Ulijetanje u teren i udaranje protivničkog igrača sramota je svih nas, bez obzira na ono što je "izazvalo" to. Takve stvari najveću štetu nanose upravo našem klubu, a naša dvorana KSC "Mladost" je privremeno suspendovana, dok se ne okonča postupak. Zato ćemo ovu utakmicu igrati u nekoj drugoj dvorani, još se ne zna u kojoj, ali mora biti najmanje 30 kilometara udaljena od Visokog. Leotar je jedna od tri ekipe koja ima maksimalan učinak u prva tri kola i sigurno da nas čeka još jedan jako težak zadatak, posebno ako se zna da igramo na drugom terenu. Trebinjci su od povratka u elitni rang bh. rukometa stabilan premijerligaš, uvijek bliži vrhu tabele, nego donjem dijelu. Trebinjci su prošle sezone ostali bez Evrope, a ove godine žele da ispune taj cilj.

O terminu i mjestu odigravanja, naknadno ćemo vas obavijestiti. Ali još jednom vas pozivamo da zadržimo dostojanstvo, da ne ulijećemo u teren, bez obzira na okolnosti, jer takve stvari najviše štete nama - poručili su iz Bosne.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.