open-navfaktor-logo
search
Disciplinska komisija FSBiH
Sarajevo i Zvijezda kažnjeni po 3.000 KM, na "hlađenju" golman Aljkanović
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prošle sedmice održala je sjednicu na kojoj je razmatrala "prekršaje" iz 20. kola PLBiH, te prvih utakmica četvrtfinala Kupa BiH.
11.03.2022. u 19:28
get url
text

I imala je pune ruke posla.

VEZANI TEKST - Sramotno: Fudbalski savez BiH nije čestitao Dan nezavisnosti

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava navijača u duelu protiv Slobode kaznila je Fudbalski klub Sarajevo sa 3.000 KM.

Horde zla su bakljadu organizovale u sklopu proslave 1. marta - Dana nezavosnosti Bosne i Hercegovine (utakmica odigrana 2. marta), ali im to nije bila olakšavajuća okolnost.

A kako bi i bila kada se FSBiH nije udostojio da čestita jedan od najvažnijih praznika našoj domovini.   

Istu kaznu morat će platiti i NK Zvijezda iz Gradačca, ali ne zbog navijača, nego zbog propusta oko nastupa igrača u meču Kupa BiH protiv Igmana. Za tim iz Gradačca nastupio je Azur Aljkanović, koji nije imao pravo da igra, jer je u osmini finala najmasovnijeg takmičenja naše zemlje jesenas igrao za Radnik.

VEZANI TEKST - Komitet za takmičenje FSBiH: Zvijezda - Igman 0:3

Zbog tog propusta Zvijezda je kažnjena sa 3.000 KM, a Aljkanović je suspendovan na tri utakmice neigranja. Uz to, golman će morati platiti i kaznu od 500 KM.

Kako smo već pisali, Komitet za takmičenje FSBiH utakmicu Zvijezda - Igman registrovala je službenim rezultatom 0:3 u korist tima iz Konjica.

Disciplinci su sa po 1.000 KM kaznili HŠK Zrinjski i FK Radnik. Mostarci će platiti kaznu zbog navijača koji su koristili pirotehniku u meču protiv Rudara u Prijedoru, dok su Bijeljinci kažnjeni zbog slabe organizacije utakmice protiv Posušja.

{$galerijaFotografija}

DK FSBiH još nije zasjedala nakon utakmica 21. kola u kojem je odigran u derbi između Željezničara i Sarajeva, a na kojem je došlo do tuče navijača dva tima na terenu stadiona Grbavica, 50-ak minuta prije početka derbija.  

Fk Sarajevo, Fk Sloboda, 03.02.2022.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.