open-navfaktor-logo
search
Posljedice jakog vjetra
Sarajevo nakon nevremena: Zbog polomljenih stabala neke saobraćajne trake zatvorene
Nevrijeme, praćeno kišom i jakim vjetrom večeras u Sarajevu nosio je suncobrane i lomio stabla, pa su neke saobraćajne trake, zbog toga, bile zatvorene.
01.07.2021. u 21:49
get url
text

Tako je bilo i u ulici Hamdije Čemerlića, gdje je zbog polomljenog stabla, jedna traka zatvorena za saobraćaj.

- Ekipa preduzeća Park, specijalizirana za njegu i zaštitu stabala, koja djeluje i u sastavu Civilne zaštite upravo vrši intervenciju i uklanjanje stabla polomljenog usljed nevremena u ulici Hamdije Čemerlića, gdje je jedna saobraćajna traka trenutno zatvorena za promet.

Naime jako nevrijeme praćeno vjetrom koje je u poslijepodnevnim satima pogodilo područje Sarajeva uzrokovalo je obrušavanje stabla lipe u ulici Hamdije Čemerlića preko puta benzinske pumpe Energopetrol.

Dio stabla obrušio se na trotoar, biciklističku stazu i saobraćajnicu. Saobraćaj je zatvoren u jednoj kolovoznoj traci i pješačkoj zoni, a po pozivu PU Novo Sarajevo ekipa preduzeća Park s mehanizacijom je odmah izašla na teren i vrši orezivanje oborene drvne mase i njeno uklanjanje sa saobraćajnice.

Saobraćaj će nakon što polomljeni dio stabla bude orezan i uklonjen s asfalta biti ponovo u funkciji i ovim dijelom saobraćajnice, a vozače molimo za oprez dok saobraćaju otvorenim dijelom, kako bi radnici s pilama mogli neometano i bezbijedno vršiti posao.
Stablo se nalazilo na površini koja nije u redovnom održavanju, utvrđuje se da li je u pitanju privatna parcela, a ranije na istom nisu vršene intervencije, niti je bilo izdati rješenje općinske komisije.

Poziva i intervencija u drugim općinama KS za sada nije bilo. Ekipa Parka i tokom noći bit će na raspolaganju policijskim upravama i Štabu Civilne zaštite u čijem sastavu i djeluje kako bi u slučaju potrebe mogla reagirati na terenu – objavili su iz KJKP Park Sarajevo na Facebook stranici.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.