open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 23. kolo
Sarajevo sa igračem manje razbilo Posušje
Fudbaleri Sarajeva savladali su Posušje u meču 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
20.03.2022. u 14:49
get url
text

Bordo tim je slavio sa 6:0, iako je od više od sat imalo igrača manje (u 26. minuti direktan crveni karton dobio Amer Dupovac).

Prve dvije velike prilike za domaće propustio je Dal Varešanović. U trećoj minuti njegov udarac iz peterca odbranio je golman Horkaš, a 17 minuta kasnije glavom je pogodio stativu.

Ipak, u 24. minuti treća sreća za Varešanovića. koji pogađa za veliko slavlje domaćih navijača. Nedugo potom sudija Zoran Grbić pokazao je direktan karton Dupovcu.

Kapiten Sarajeva je na 40-ak metara od svog gola srušio Mašića, a sudija iz Prijedora poslao ga je u svlačionicu, uz buru protesta iz Bordo tabora.

Ali, isključenje kapitena kao da je dalo krila domaćim, koji u narednih devet minuta postižu dva gola. Prednost je udvostručio Varešanović, koji je ukrao loptu Barišić i pogodio malu mrežicu, da bi na 3:0 povisio Hebibović na perfektnu asistenciju Avramovskog.

I u nastavku meča dominirao je Bordo tim. Prvo je Lazić u 52. minuti povisio za 4:0, da bi u 67. minuti rezervista Čataković na asistenciju Avramovskog ponovo matirao Horkaša. Reprezentativcu Sjeverne Makedonije to je bila treća asistencija. 

Osam minuta kasnije za 6:0 pogađa Suljić, što je najubjedljivija pobjeda Sarajeva u ovoj sezoni.

Sarajevo je prije današnjeg meča posljednji put šest golova postiglo 22. februara 2020. godine, prije više od dvije godine, kada je na Koševu savladalo Tuzla City sa 6:2.

Pomenuta sezona je prekinta zbog koronavirusa, a Bordo tim je proglšen šampionom, jer je u trenutku prekida bilo na liderskoj poziciji sa dva boda prednosti ispred Željezničara.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.