open-navfaktor-logo
search
Sanja velike snove
Sarajevski Labud ne razmišlja o penziji: Džeko želi titulu, italijanski mediji upozoravaju Inter
Edin Džeko će sredinom marta napuniti 37 godina, ali ne razmišlja o odlasku u penziju.
20.01.2023. u 11:17
get url
text

Naprotiv, Dijamant želi igrati na najvišem nivou. Kako piše Corriere dello Sport, sarajevski Labud želi ostati u Interu, a sa tim su, očito, složni i Nerazzurri. No bit će potrebno naći ravnotežu kada je u pitanju novac.

VEZANI TEKST - Edin Džeko sa trona skinuo Cristiana Ronalda

- Nerazzurri se zalažu za smanjenje plaće sa sadašnjih 5,5 miliona eura na tri ili malo više. Džeko, s druge strane, baš zato što još osjeća da može napraviti razliku, ne želi ići ispod četiri miliona. Naprotiv, opasnost je da, zbog sjajnih igara, može dodatno podići ljestvicu.

Onda bolje požurite i sjednite za sto kako ne biste rizikovali iznenađenje. Termin za pregovore je februar, odmah nakon zimskog prijelaznog roka. Ali ko zna, možda se sve i ubrza - piše CdS.

Džekin cilj je osvojiti titulu prvaka u Italiji, koja mu je oduvijek nedostajala, kojoj se približio tek prošle godine s Interom, a nikad joj nije bio ni blizu u Rimu. Teško je da će ove godine uspjeti s obzirom na zaostatak koji treba nadoknaditi, ali Džeki je cilj da sa Interom to pokuša ove godine. A možda i sljedeće...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.