open-navfaktor-logo
search
Najavio sastanak
Šarović potvrdio: Opozicija u RS-u dogovara zajednički izlazak na izbore
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović najavio je da će u srijedu na Jahorini biti održan sastanak opozicionih parlamentarnih stranka iz Republike Srpske na kojem će se razgovarati o pripremama opozicije za predstojeće opće izbore.
16.04.2021. u 16:22
get url
text

Šarović je naveo da će tema razgovora biti koncept i platforma na kojoj treba da nastupi opozicija. Istaknuo je da je još uvijek previše rano za razgovor o pojedinačnim kandidaturama.

Također je najavio da će u skorije vrijeme biti održan sastanak i s neparlamentarnim strankama u Srpskoj koje žele da budu dio opozicionog bloka.

On navodi da će se na sastanku na Jahorni razgovarati i o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH, koje su, prema njegovim riječima, stupile na scenu aktivnostima u Predstavničkom domu PSBiH.

- Bilo bi dobro kada bi smo napravili neki zajednički prijedlog kako bi naš uticaj na izmjenu Izbornog zakona bio jači - kazao je predsjednik SDS.

Šarović je rekao da je danas imao sastanak i sa načelnicima i gradonačelnicima iz SDS i da je stav SDS da se ne trebaju vršiti izmene statuta Savez opština i gradova Republike Srpske - saopćeno je iz SDS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.