open-navfaktor-logo
search
Propast "Trojke"
SDA Centar: Mandićev problem nije Kapidžić, već NiP koji skuplja ruke za njegov opoziv
Optužbe koje je načelnik Općine Centar Srđan Mandić u proteklim danima iznio na rad državne Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine i njenog člana Faruka Kapidžića je pokušaj da se skrene pažnja sa propasti tzv. "Trojke" u Centru i smjene kadrova Naše stranke u općinskim komisijama od NiP-a, kao i pripreme opoziva Mandića od njegovih koalicionih partnera, saopćila je Općinska organizacija SDA Centar.
01.08.2022. u 11:00
get url
text

- Faruk Kapidžić je odraz nove politike SDA kojoj je struka, znanje i zaštita životne sredine i prostora ispred sumanute i nekontrolirane borbe za profitom. Urbicid, neplanska gradnja, korupcija prilikom građevinskih dozvola, potkupljivanje načelnika i vlasti za više spratova i ekstra profit prilikom gradnje je rak rana našeg društva koja je ugrozila historijski i urbani centar Sarajeva, ali i cijelog grada. Nažalost, i pojedini načelnici iz SDA i njeni kadrovi na raznim nivoima su učestvovali u tome i izdali vrijednosti SDA, ali njene nove generacije, čiji je jedan od kadrova i Kapidžić, čiste SDA i društvo od ove bolesti - naveli su u saopćenju iz SDA Centar i dodali:

- Pozivamo Mandića da poštuje Komisiju za očuvanje nacionalnih spomenika BiH i pronađe partnera u njoj, da projekte općine usklađuje sa zakonom i strukom te da pomogne da se konačno uvede red i zaustavi divlja gradnja za što se bori SDA, ali i da glasno progovori o političkoj korupciji u Općinskom vijeću Centar koju provodi većina koja ga više ne podržava, da javno kaže da je na sceni pokušaj kupovine vijećnika drugih stranaka od strane NiP-a i aktuelne većine za interese pojedinaca i interesnih grupa, kao i pokušaj kupovine ruku za njegov opoziv od koalicionih partnera Naše stranke iz tzv. "Trojke" s čega odvlači pažnju izmišljajući neprijatelje u SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.